2014. szeptember 27., szombat

Dömötör Edit A magyar bűnügyi irodalom AJÁNDÉK ITK - Jelenlegi ára: 2 800 Ft


Teljes cím: "Az eltitkolt gonosztettet a szél is kifúvja"?  
A magyar bűnügyi irodalom ismeretelméleti megközelítése
2011.
Ritka könyv, modern, igényes szemléletű megközelítés. A szerző e témát az ELTE-n és külföldön is oktatta.
A tartalomjegyzéket ld. a mellékelt fotón.
Könyvesbolti forgalomban már nem kapható - utolsó példányok.
329 oldal
Állapot: vadonatúj
Eredeti ára 3800 Ft.
A könyv a magyar bűnügyi irodalom történetét és annak számos kiemelkedő művét vizsgálja, elemzi a 18. század végi bűnügyi történetektől (Kriminalgeschichte) kezdve Jósika Miklóson, Jókai Móron és Ambrus Zoltánon át kortárs szerzőkig (Tandori Dezső, Darvasi László, Deák Tamás, Kondor Vilmos, Kertész Ákos, András Sándor, Karafiáth Orsolya). Ezek mellett bevonja például Agatha Christie műveinek magyar fordításait, összehasonlítja és elemzi a 40-es évekbeli és az újabb fordításokat. Az olvasó nem csupán a külföldi tudományos kutatási eredményekbe nyer betekintést, hanem újfajta megvilágításban olvashat Agatha Christie, Arthur Conan Doyle, E. T. A. Hoffmann, Ellery Queen, az ún. gótikus irodalom... műveiről is. Magyar nyelven ilyen igényes és mind az angolszász, mind a német kutatásokban tájékozódó munka még nem született.  
A sokoldalú szerző dolgozott szakfordítóként, a Szlovén Nagykövetség tolmácsaként, a Zágrábi Tudományegyetem oktatójaként, az Emberi Erőforrás Minisztérium felsőoktatási minőségfejlesztési szakértőjeként. Az ELTE-n szerzett PhD-fokozatot; folyamatosan publikál tudományos lapokban.
A könyv mellé AJÁNDÉK az Irodalomtörténeti Közlemények (ItK) 2014-es évfolyamának 1. és 2. száma. (Az ajándék értéke 2450 Ft! ) Vadonatúj, olvasatlan!
Átvehető:
- személyesen Budapesten a XI. kerületben (Móricz Zsigmond körtér); vagy 
- postai úton (postai díjszabás szerint, előre utalással, ajánlott küldeményként)


Jelenlegi ára: 2 800 Ft

Az aukció vége: 2014-10-18 18:08
. Dömötör Edit A magyar bűnügyi irodalom AJÁNDÉK ITK - Jelenlegi ára: 2 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése